28 Ağustos 2008 Perşembe

birden aklıma geldi.


hayat nasıl başladı acaba. yaptığımız şeyler ne kadar acayıp ne kadar göt bi canlıyız biz insan ırkı olarak,dedikodu yapıyoruz,ona buna sarkıyoruz falan...
ne kadar acayip yaşıyoruz,ekmek yiyoruz,su içiyoruz,tavukları kesip yiyiyoruz,kuzuları kesiyoruz iskender yapıyoruz onlardan,ineğin sütünü alıyoruz,içiyoruz. yaşadıkça öldürüyoruz,yaşadıkça mahfediyoruz gibi sanki.
elimizin değdiği herşey canını kaybediyor herşey kölemiz oluyor gibi.
ağaçları kayık yapıyoruz ağaçları kibrit yapıyoruz kibritle tekrar ağaçları yakıp ısınıyoruz,kuşları vuruyoruz,etlerini yiyoruz,kafese hapsedip hayatlarını alıyoruz,bizim seçtiğimiz kuşla yaşıyorlar onla yuva kuruyorlar, zorundalarhayat ne acayip...bu salak ne diyo ya uf diyebilirsin belki ama yaşadığımız her dakika ne kadar acayıp şeylerle dolu,gördüğün herşey sadece beynınin içinde, gerçekte varmı yokmu bilemiyosun işte,bildiğin herşey ayırtedebildiğin kadar farklı birbirinden,hepsi elektirik sinyali,hepsi parmak ucu hassaslığı,hepsi sinir sistemi... yaşadığın tüm duygular hissettiğin şeyler;hepsi protein... o kadar çok şey yaşıyoruz ki o kadar çok şeyi sevip okadar çok şeyden nefret ediyoruz ki nekadar çok uyuyup ne kadar çok yemek yiyiyoruz,ne kadar çok kişiye aşık oluyoruz... hayat nasıl başladı acaba?

1 yorum:

karas dedi ki...

kanka fizikçi olarak big bang diyorum :D:D